Spring naar inhoud

schoon, heel & veilig

De Buurtbudgetten werkgroep Schoon, Heel, en Veilig heeft als hoofdthema Zwerfafval gekozen. Wij hebben daarbij het volgende doel opgesteld: Lunetten zwerfafvalvrij in 2025! Om dit doel te bewerkstelligen zijn we drie projecten aan het opstarten:

  1. Alliantie voor zwerfafvalvrij Lunetten: het opbouwen van een netwerk binnen Lunetten dat zich actief bezighoudt met zwerfafvalvermindering
  2. Het inventariseren van knelpunten en onszelf informeren over de verscheidene definities van 'zwerfafvalvrij'
  3. Het realiseren van knijperhubs (verzamelplek van vrij te gebruiken knijpers voor het opruimen van zwerfafval) verspreid in Lunetten. Wij denken dat de knijperhubs zullen bijdragen aan een schone buurt en bewoners die samen werken aan een zwerfafvalvrije buurt.

Met het opzetten van deze projecten is het niet alleen ons doel om zwerfafval te verminderen, maar tevens om mensen meer bewust te maken over de gevolgen die zwerfafval met zich mee kan brengen. De denkbeelden van Schoon, Heel, en Veilig zijn volgens ons namelijk verweven met elkaar. Een schone, intacte wijk oogt namelijk vaak veiliger. Andersom blijkt dat men meer geneigd is materiƫle schade aan te richten als de straat er toch al niet zo netjes uit ziet. Zodoende hopen wij als werkgroep aan alle drie de thema's bij te dragen juist door onze focus te leggen op het subthema Zwerfafval.